cytonn-photography-n95VMLxqM2I-unsplash.jpg
cytonn-photography-n95VMLxqM2I-unsplash.jpg
cytonn-photography-n95VMLxqM2I-unsplash.jpg

De beste manieren om aan een baan te komen!

Het kan zijn dat je je baan bent kwijt geraakt door de coronacrisis of dat je toe bent aan een nieuwe uitdaging. Wat de reden ook is, het zoeken van een nieuwe baan is niet altijd makkelijk. In dit artikel geef ik je een aantal tips om op een efficiënte en effectieve manier een baan te vinden. Benieuwd geworden hoe je het beste deze stap kunt nemen? Lees dan verder!

 

Before we start…

Voordat je zoektocht naar een nieuwe baan begint is het verstandig om voor jezelf twee zaken helder te hebben:

1. Wat voor soort werk wil je doen?

Ga bij jezelf na wat de meest geschikte functie voor je is. Het kan zijn dat je een functie beneden jouw niveau zou willen hebben. Dit is geen probleem, zolang het maar helder voor jezelf is wat je graag wilt! Je zou voor deze stap ook om advies kunnen vragen bij een loopbaancoach.

2. Waar wil je dit werk gaan uitvoeren?

Kijk bij welke organisaties je deze functie kunt uitvoeren. Wil je in het bedrijfsleven werken of bij de overheid? Heb voor jezelf veel zaken helder, welke afstand ben je bereid om af te leggen voor je werk?

Als je antwoord kan geven op deze vragen, dan kan je beginnen met je zoektocht!

Bekijk je netwerk

In de loop der jaren heb je een netwerk opgebouwd en wellicht kan je deze nu inzetten om een nieuwe functie te vinden. Loop eens door je connecties op LinkedIn, zitten hier mensen tussen die een soortgelijke functie uitoefenen of juist mensen die werken bij de organisatie die jij op het oog hebt? Is dit zo? Schroom niet om met deze mensen contact op te nemen!

Niet alleen heb je een online netwerk, je kan ook je familie, vrienden en kennissen op de hoogte brengen dat je opzoek bent naar een nieuwe baan. Wees dan ook niet bang om hen om hulp te vragen. De meeste mensen vinden het ontzettend leuk om je te helpen!

Kijk op vacaturesites

Vacaturesites zijn nog steeds razend populair en veel werkgevers zetten hun vacatures hier dan ook op. Je kunt zelfs meldingen aanzetten en dan ontvang je een e-mail zodra er een vacature online staat die valt binnen jouw straatje. Tevens zetten ook steeds meer bedrijven hun vacatures op LinkedIn, dit is ook zeker iets om in de gaten te houden!

Verstuur open sollicitaties

Heb je een organisatie gevonden die voldoet aan al jouw eisen, maar hebben ze geen vacatures online? Probeer dan een open sollicitatie! Ga nu niet in het wilde weg open sollicitaties versturen, maar kijk eens via LinkedIn wie er in jouw tweedegraads netwerk zit. Bel of mail de wederzijdse kennis om te vragen of hij/zij het erg vindt als jij contact met ze opneemt vanwege interesse in het bedrijf. Benader vervolgens deze persoon.

Schrijf je in bij een werving- en selectiebureaus

Om een passende baan te vinden, is het verstandig om je in te schrijven bij een werving- en selectiebureau. Dit is een bureau die gespecialiseerd is in het zoeken van een passende baan voor jou. Je gaat op gesprek om te bespreken wat jouw wensen, werkervaringen en opleidingen zijn. Aan de hand van dit gesprek gaat het bureau aan de slag om te kijken of er een match is.

Schrijf je in bij uitzendbureaus

Naast het inschrijven bij een werving- en selectiebureau, kun je je ook inschrijven bij een uitzendbureau. Via een uitzendbureau kun je meestal tijdelijk aan de slag bij een werkgever. Het is de uitgelezen kans om te laten zien wat jij in huis hebt om op die manier te proberen om een vaste functie te vervullen.

CPA Flex heeft veel ervaring op het gebied van het zoeken van passende functies voor werkzoekenden. CPA Flex biedt ook de mogelijkheid om in gesprek te gaan met een loopbaancoach, om op die manier achter jouw wensen te komen! Schroom niet om contact op te nemen met CPA Flex, zodat wij samen opzoek kunnen gaan naar de juiste match!