PAYROLLING
De letterlijke vertaling van payroll is ‘loonlijst’. Payrolling betekent dat een ondernemer zijn personeels- en salarisadministratie onderbrengt bij een payrollbedrijf. Als jouw werknemer bij ons op de payroll, oftewel de loonlijst staat, dan zijn wij de juridische werkgever.
Anders gezegd: de arbeidsrechtelijke verantwoordelijkheid ligt bij ons. Wij zorgen voor het opstellen van het arbeidscontract, de verzekeringen, de salarisadministratie, de salarisuitbetaling, de afdrachten van de werkgeverslasten en doorbetaling van het loon als de werknemer ziek wordt. Bij ziekte of arbeidsongeschiktheid nemen wij alle begeleiding en verplichte processen van re-integratie voor onze rekening.
Jij als ondernemer hebt de dagelijkse leiding. Je zorgt voor zaken als planning,
inroosteren, aansturing op de werkvloer, bepalen van de hoogte van het salaris
et cetera.
Als je het juridisch werkgeverschap uitbesteedt aan CPA Flex, scheelt je dat veel tijd, administratieve rompslomp en zorgen. Het gevolg? Je kunt beter focussen op je core business: het ondernemen. En je hebt meer tijd voor echte, inhoudelijke aandacht voor je team. Je medewerkers en jij zijn ervan verzekerd dat alles goed geregeld is. Geheel volgens de geldende cao en wet- en regelgeving en met directe actie als er wijzigingen zijn. Goed werkgeverschap kan beginnen met payrolling.
DE VOORDELEN VAN PAYROLLING OP EEN RIJTJE
1
GEEN ADMINISTRATIEVE ROMPSLOMP
Alle zaken die te maken hebben met arbeidscontracten, salarisstroken, cao’s, wet- en regelgeving en wijzigingen hierin, salarisuitbetaling en mutaties regelen wij. Wij hebben de expertise en houden de vinger aan de pols.
2
MINDER WERKGEVERSRISICO BIJ ZIEKTE
Mocht het zo zijn dat je medeweker ziek wordt, dan betalen wij het salaris door. Bovendien nemen wij de begeleiding en de verplichtingen die je dan als werkgever hebt voor onze rekening. Dat scheelt een heleboel kopzorgen
3
GOED OVERZICHT VAN DE PERSONEELSKOSTEN
Wij nemen je de salarisadministratie uit handen en voorzien je van duidelijke overzichten. De personeelskosten helder en inzichtelijk op een rijtje.
4
EEN SLIMME AFWEGING
Het spreekt voor zich dat payrolling geld kost. Maar zet het eens af tegen de kopzorgen, het risico bij ziekte, de salarissen van hr-medewerkers, de werkplekken en voorzieningen voor hr-krachten en de investering in salarissoftware. Dan blijkt payrolling vaak een slimme keuze te zijn. Daarbij – niet onbelangrijk – jij houdt je hoofd en handen vrij om te doen waar je goed in bent: ondernemen.
5
ALTIJD UP-TO-DATE EN COMPLIANT
Er zijn voortdurend wijzigingen in cao’s, wet- en regelgevingen, subsidies et cetera. Daar zitten wij bovenop. Je bent er dan ook van verzekerd dat de contracten en de salarisstroken van jouw werknemers kloppen. Vlekkeloos. Compliant
MEER WETEN
OVER PAYROLLING?
NEEM CONTACT
MET ONS OP.
WAT BETEKENT PAYROLLING VOOR EEN WERKNEMER?
Een werknemer die bij ons op de payroll staat heeft feitelijk met twee partijen een overeenkomst
- met de opdrachtgever: het bedrijf waar hij of zij werkt;
- met CPA Flex, het payrollbedrijf, oftewel de juridische werkgever waar de werknemer op de loonlijst staat.
Het bedrijf waar de payrollkracht werkt is zelf verantwoordelijk voor de werving en selectie. De payrollwerknemer voert de werkzaamheden exclusief uit bij dit bedrijf.
Op 1 januari 2020 trad de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB) in werking. Hierdoor heeft een payrollwerknemer dezelfde rechtspositie en dezelfde arbeidsvoorwaarden als medewerkers die in vaste dienst zijn bij de opdrachtgever. Een payrollmedewerker heeft dus dezelfde rechten bij ziekte, werkeloosheid en arbeidsongeschiktheid als zijn of haar collega’s in vaste dienst.
Ook heeft de payrollkracht gelijke rechten waar het gaat om bonussen, extra vakantiedagen, opleidingen en zaken als een collectieve ziektekostenverzekering of een fietsplan. Op de werkvloer is er dus geen verschil tussen iemand op de payroll, of een werknemer in vaste dienst.
Het verschil tussen payroll en uitzenden
Payrolling en uitzenden lijken in eerste instantie hetzelfde te zijn. In beide gevallen zijn er drie partijen bij betrokken:
- Het payrollbedrijf of het uitzendbureau: de juridische werkgever;
- de opdrachtgever: het bedrijf waar de werknemer werkt;
- de werknemer.
Payrolling en uitzenden zijn beide manieren om werknemers flexibel in te zetten. Maar er is een duidelijk verschil: bij payrolling zorgt de opdrachtgever zelf voor de werving en selectie en bij uitzenden selecteert het uitzendbureau de medewerker voor de opdrachtgever.
MEER WETEN OVER CPA FLEX?
Wil je meer informatie, wil je met ons kennismaken
of ben je benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen?